HTML

kitolas

Szily László könyvei, írásai, illetve posztjai mindenféléről.

Friss topikok

  • Roltii: Hali! Nem tudom olvassa-e ezt még bárki, főleg Laci, de egy kérdést megér: nem tudjátok, hol lehet... (2016.09.09. 13:48) Dedikálás szombaton a Mamutban
  • johevi: Huszonévesen vezérigazgató. persze... Rokongyerek. (2011.12.28. 23:25) Mókás buzizás a HVG-ben
  • enick: Kedves Laci, honapok ota keresem az elerhetoseget, kulfoldrol persze...Kerem, ha teheti kuldje el ... (2011.01.04. 10:45) Kutyaszex grófnővel
  • xi00: egek, fridit hidegvágóval lehetne csak eltávolítani ferenc megfelelő testrészéből ezek után stanm... (2008.12.21. 09:15) Fridi nem érti hogyan lehetséges nem segget nyalni
  • koalamackó: Szia ! Sárkány Gusztinak visszaadtad már a cuccait ? Ne feledd : What goes around, comes around ! (2008.07.31. 21:02)

Mókás buzizás a HVG-ben

2008.03.03. 13:11 szily

Az egész HVG-nek megvan ez az önmagát túlélt, furán naftalinszagú hangulata, ami ritkán vezet vérforraló eredményre. Ritkán, de nem soha. A mostani számban, a lap végén pompás interjút közölnek Vitézy Dávid VEKE-szóvivővel, ami azzal a kérdéssel kezdődik, hogy "Távol álljon tőlünk, hogy kétségbe vonjuk szellemi önállóságát", majd azonnal durván kétségbe vonják a szellemi önállóságát, és egy anyja által kézivezérelt fideszes robot képét vetítik a lapra. De nem ez a legjobb az egészben, hanem az, ahogy a HVG-s bácsikák elképzelik, hogyan beszélnek a mai fiatalok. A Vitézy-portré elején, még a folyó szöveges részben ugyanis a következőképpen fejezik ki, hogy - szerintük - nincsen stabil csaja: "A fentiekbe egy stabil leánypajtás egyelőre nem fér bele". Az Index szerkesztősége múlt hét csütörtök óta ezen a stabil leánypajtáson röhög, mindannyian instabil leánypajtást akarunk, nekem pedig most állt el annyira a kézremegésem, hogy klaviatúrára tudjam vetni ezeket a sorokat. Ja, és az ugye megvolt, hogy a BKV egy időben azzal akarta lejáratni az őket gyakran ekéző Vitézyt, hogy suttogó propagandában azt terjesztették róla, hogy buzi? Utána jött az a verzió, hogy nem buzi, hanem Kiricsi Karola BKV szóvivővel dug. Biztos csak én vagyok ennyire rosszindulatú, de szövegösszefüggésében ez a pajtásos rész a kövérséggel, a fogyással, a megfogott fakanállal, a leánypajtizással és az anyával éléssel nem olyan, mintha azt írnák róla, hogy imádja a lakberendezést, a finom szöveteket, a Szex és New York-ot, és minden álma, hogy fodrász vagy RTL Klubos legyen? Itt a kérdéses bekezdés: "Nagyon kövér voltam, ezért elkezdtem kevesebbet enni. A végén sikerült is leadnom 45 kilót" - tudatja, hogy önmagával szemben is ismeri a szigort. Ám a veszély még nem múlt el: "Néha magamhoz ragadom a fakanalat, és főzök. Az olaszos ételeket szeretem." A fentiekbe egy stabil leánypajtás egyelőre nem fér bele, így gondjait édesanyjával osztja meg a XII. kerületi sorházi lakásukban."

70 komment

Címkék: média politika újság hvg tréfás

A bejegyzés trackback címe:

https://kitolas.blog.hu/api/trackback/id/tr6363307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.03.03. 14:00:03

Biztosan én vagyok rosszul értesült, de miért éppen RTL Klub?

is 2008.03.03. 14:05:38

az nem lehet, hogy megkapta a levonatot átolvasásra, esetleg nem is ez állt benne, és ő elfogadta/egyenesen erre javította?

ha ez megjelent, akkor valaki nagyon hülye, ez eddig OK. de innentől 50-50%, hogy az újságíró vagy a riportalany.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.03.03. 14:07:45

Hogy homokos, avagy sem, az számomra nem oszt, nem szoroz a megítélésében. Én meg balkezes vagyok. És? Van más, ami jobban zavar.

Bár a VEKE ötletei általában jók, az ember nem tud elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy a cikkben is említett édesanya nem más, mint Hankiss Ágnes pszichológus, a Hír Tv rendszeres szereplője, a féltestvére pedig, Vitézy Zsófia, Orbán Viktor unokatestvére, aki csak azért élesztette újjá a rendszerváltáskor szebb napokat látott Reformot, hogy legyen egy "független lap", amely permanens Gyurcsány fóbiában szenved, és ezt jól időzített különszámokban és oriásplakát-kampányokban juttatta kifejezésre. És akkor még a Vitézy-klán egyéb kapcsolódásait Orbánékhoz még nem is vettem sorra...

grigorij (törölt) 2008.03.03. 14:07:55

Most mi a franc van??? Ki buzizott? És kivel kapcsolatban?
Egyébként VD-ot számtalan okból lehet támadni, például okos, jólöltözött pártkarrierista, folyamatosan ugat a közlekedésről, de halvány fogalma, képzetsége stb. nincs hozzá, de azért cikizni, buzizni mert nem él tartós párkapcsolatban? Hát ez ritka bunkóság! Most akkor minden ember, így én is, aki egyedül él, az buzi?
VD megérdemelne egy alapos kocsmai sallert, de kiazárólag azért, mert fiatal egyetemistaként kétmillió fővárosi ember nyugalmát bssza szét szinte minden este! Mert ki tud vacsorázni, ha ezt a primitivizmus mutatják...

grigorij (törölt) 2008.03.03. 14:11:15

Fedor: Így van! VD egy független közlekedésszakértő... A független VEKE szóvivője! Független... Persze...
Egyébként meg menjenek a kva anjukba, mert a járműátszámozás (néhány millióért) az ő ötletük volt... Igen, hogy az a debil külföldi ne tévessze össze a 4-es buszt a 4-es villamossal... Mert az a debil külföldi nemcsak debil, hanem színvak is... VEKE...

szily 2008.03.03. 14:19:57

drága Fedor, miért nem tudsz elvonatkoztatni attól, ki az anyja? A szülök meggyőződése az emberek pont akkora részének jelent vonzó alternatívát, mint amekkorának megtagadandó, gyűlöletes álláspontot. Ha egyszer nem mond hülyeséget, akkor mit számít, hogy Vitézy a neve? A neojobbos Magyar Hírlapot sem zavarja, hogy munkatársuk és rendszeres publicistájuk a Máté T. Gyuszi, akinek a nevéből a T. a Thürmert jelenti.

Nádasi Balázs 2008.03.03. 14:25:07

"dark future · www.andocsek.hu 2008.03.03. 14:00:03

Biztosan én vagyok rosszul értesült, de miért éppen RTL Klub?"

Mert az fele meleg, és övék a cool is, ahol ment a Fiúk a klubból meg az L.

kgonzo 2008.03.03. 14:25:17

Furcsa a megfogalmazás sőt, szövegidegen.
De ebből levezetni, hogy ez buzizás???
Ez olyan, mintha Máté Péter Elmegyek c. dalát perverziónak minősítenéd.
Mégegyszer. A szöveg az rossz.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.03.03. 14:28:03

Amúgy lehet, hogy én vagyok túl naív, de nekem nem ugrott volna be a kiemelt idézetekből, hogy talán meleg. Hány éves is? Ha majd elmúlik majd 40, és még mindig az anyjával él, abból talán lehet levonni bizonyos következtetéseket, de bőven 30 alatt... Az otthonról elköltözés ideje egyre későbbre tolódik mostanság, és ennek inkább a tömeges továbbtanuláshoz és az anyagi lehetőségekhez van köze, nem a nemi orientációhoz...

Dr Kangörény 2008.03.03. 14:28:10

A BKV-t kurvára nem nehéz ekézni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.03.03. 14:36:19

"Ha egyszer nem mond hülyeséget, akkor mit számít, hogy Vitézy a neve?"

Felmenők viselt dolgaiért, főleg, ha azt megtagadta, tényleg nem szabad senkit se cseszteteni. Hobo itt is az életműve alapján itéljük meg, nem azt alapján, hogy ki volt az apja, és ki a testvére, szóval amíg tényleg nem mond hülyeséget, addig tényleg mindegy, hogy mi a neve, de azért valószínűleg nem véletlen, hogy a BKV-ba a FIDESZ delegálta, és ez néha átüt a mondanivalóján is.

Thürmer és Gyula? A pártelnök fia? Az a felségem osztálytársa volt gimiben! És megtagadta a fater nevét és nézeteit? Nahát :-) Bár végül is Kun Béla unokája is a RémHír TV-t erősíti :-)

Ács Ferenc 2008.03.03. 14:36:44

A hvg, és különösen az áporodott Portré-rovat Horváthtal és Lindnerrel olyan, mint az önmagát túlélt Napkelte, a zacskós tej, vagy akár a vietnami strandpapucs. Anakronisztikus. Hétről-hétre egy hamis, belterjes világot idéznek meg nekünk, öreges modoroskodásaikkal, rosszul rejtett politikai elfogultságaikkal, előítéleteikkel, avítt fordulataikkal. Nem az életkorukkal van baj természetesen, hanem azzal, hogy egy elkorhadt (sajtó)világot képviselnek, úgy is mondhatjuk, egy darab kádárizmus ez a rovat 2008-ban. A Vitézys inszinuáció pedig magáért beszél, igencsak elmehetnek a vérbe, mert mondjuk Antal Attilával vagy Aba Botonddal nem mernek így beszélni.

Grigorij, nem Vitézy bassza szét a nyugalmadat, hanem Európa legpofátlanabb tömegközlekedési nagyvállalata, a BKV, amelynek vezetése - az őket kinevező politikusok asszisztenciája mellett - most készül felszámolni a közösségi közlekedést Budapesten. Inkább az ellen tiltakozz.

óvodai nevelés 2008.03.03. 14:39:10

grigorij,

Remélem, nem gondolod azt, hogy a BKV háza táján amúgy minden rendben, és a közlekedés tökéletes lenne, ha a VEKE nem szerepelne a tévében...
Baszki, elég szomorú, hogy az egész országban alig van civil szervezet, mely az ostobaság, a lustaság ellen fel mer lépni. Téged az zavar, ha valaki elégedetlen ezzel a langyos fertővel?

Ja, a fideszes VEKÉ-sekről csak annyit, hogy a fideszes győri városvezetést is csúnyán ekézik... most akkor melyik oldalon állnak?

Sanpellegrino Chinotto 2008.03.03. 14:53:31

Ez mitől buzizás?!

Avval meg mi a baj, hogy kicsit rávilágított a HVG V. Dávid családi hátterére. Bevallom nagy tisztelettel, egyébként le sem szarom ki V. Dávid mamája meg papája.

Viszont! Én hálás vagyok szüleimnek, a gyermekkoromért, amiben fel sem merült, hogy fő szórakozásom az utcánkban elhaladó buszok szemlélgetése és a sofőrök lakáson való vegzálása legyen! Ennek fényében persze érthető miért nincs V. Dávidnak tartós kapcsolata!


ui.
Szerintem "mindenféleképpen" indítsanak az Index szerkesztőség tagjai fejenkét 1000 blogot és így biztosan mindig be lehet teni majd valamelyiket a főoldalra!

grigorij (törölt) 2008.03.03. 14:54:01

Ács Feri és óvodai nevelés!
Valszeg rosszul fogalmaztam!
Mert engem kvára felbsz a BKV! Napi konfliktusom van velük! Rohadjanak meg!
De, kérdem én, ki a büdös lfasz hatalmazta fel ezt a gittegyletet, hogy a nevemben ugassanak, tárgyaljanak???
Engem ez zavar!
Hogy a mocsokban egyszer csak felbukkan a jóságos herceg és elkezd mindenbe beleugatni!
Először csak az tűnik fel, hogy minden este van egy BKV-s hír, ahol "természetesen" feltűnik VD, a jól vasalt egyetemis öltönyében...
És beadják a népnek, hogy ez egy független, civil szervezet!
És elmész a honlapjukra, és olvashatod, hogy az elnökségben egyetlen közlekedésszakértő sincs, ráadásul az elnök nem is fővárosi... És VD elmondja, hogy egyébként annyi a kötődése a közlekedéshez, hogy gyerekkorában szerette a villamost...
Na ekkor kezd az ember gyanut fogni!
És egyszer csak kiderül - miközben VD már a BKV berkein belül tevékenkedik -, hogy ezek nem mások, mint az egyik, pillanatnyilag ellenzékben regnáló párt mellékszervei, nyúlványai!
És nekem ebből van elegem!
Ezek a mocsok tolvaj szemetek mindehozá bediffundálnak, és az én meg a mi nevünkben osszák az észt!
Ráadásul baromságokat, mert ezek nem szakmai, hanem politikai célok!
Szóval szerintem nem buzi, de nem is tisztességes ember! Mert politikus! Azok meg nem azok!
A BKV meg szar, mocskos, pontatlan, a dolgozóik udvariatlanok! De ez nem a VEKÉtől meg VD-tól fog megváltozni! Pontosabban nem Demszkytől vagy Tarlóstól, Gyurcsánytól vagy Orbántól... Be lehet helyettesíteni!

Sanpellegrino Chinotto 2008.03.03. 14:57:01

grigorij 2008.03.03. 14:54:01

Pontosan!

NeutralForce 2008.03.03. 15:13:36

Kiricsi Karolával nem lehet olyan rossz dugni...

óvodai nevelés 2008.03.03. 15:16:11

grigorij,

Mire mész azzal, hogy a BKV tele van "közlekedésszakértővel"?

Nem tudom, mit tudsz, amit én nem, de nekem nagyon nem az jön le, hogy egy jobboldali szatelitszervezet lenne.
Tisztázzuk a korrektség kedvéért: egy teljesen más területen, de tök véletlenül már dolgoztam együtt VEKÉ-sekkel. Túléltem. Sokukat megismertem néhány hónap alatt. Sok korábbi ismerősömről derült ki menetközben, hogy "jééé, benne vannak!" Olyan emberekről derült ki, hogy VEKE-tagok, akiket korábban a legordasabb szocialista vonal híveiként ismertem meg.
Az sem illik a képbe, hogy VD-t a BKV FB-be a fővárosi képviselők egyhangúlag választották be. Olyan volt iskolatársam pedig konkrétan akad, a közlekedésmérnökként bedolgozik nekik, nyilván ezt a névjegykártyájára nem írja fel, mert a hatalomnak lefekvő, elkurvult közlekedés-szakma (FŐMTERV és társai) ezért örökre koldusbotra juttatná.

Nekem semmi bajom azzal, ha beküzdik magukat a tévébe és nyilatkozgatnak. Bárki megpróbálhatja utánuk csinálni. Boldogabban nézném este a híradót, ha látnám, hogy az egészségügy, a környezetvédelem, a fogyasztóvédelem stb stb területén is vannak emberek (akár buzik, akár vegetariánusok, vagy hippik), akik meg tudják szorongatni az arrogáns és pofátlan MINDENKORI hatalom tökét.

Bit Rot 2008.03.03. 15:16:53

grigorij:
Igazad van, bárcsak ne ugrált volna a VEKE, akkor most simán lenyúlhatták volna a többmilliárd forintot a BKV-sek a busztenderen.

Ez lenne a cél?

Bit Rot 2008.03.03. 15:18:30

Amúgy kezd kicsit unalmas lenni már az, hogy ha bárki bármit kritizál ebben az országban, az "jobboldali", meg "Fideszbérenc".

Nem lehet, hogy egyszerűen tényleg vannak olyan dolgok, amik szarul mennek???

szily 2008.03.03. 15:20:20

hahó

sanpellegrinónak: mondd meg léci, pontosan mi a problémád azzal azzal, ha az Index címoldalon hozza indexes szerzők írásait. Mert ezt a kifogást tök komolyan nem értem.

grigorijnak:

nem igazán értem az indulatot. Nekem se ingem, se gatyám a VEKE, de miért nem örülsz inkább annak, hogy van, aki megpróbál az utasok érdekében küzdeni a mamuttal? Ha meg nem tetszik neked, ahogy csinálják, szabad a pálya, lehet alapítani másik civil szervezetet. A BKV-s hírekbe azért kerülnek bele, mert nekik szokott lenni érthető, megfogalmazott ellenvéleményük. Ha másnak is van, az is be fog kerülni. A BKV-nak pedig a felügyelőbizottságában van benne a Vitézy, ahová - na erre varrjál fideszes összeesküvés-elméletekkel pitykézett gombot - a fővárost uraló koalíciós pártok jóváhagyásával kerülhetett be.

dupi 2008.03.03. 15:24:56

nehogy már bevonjuk a karolát ebbe, az a nő egy isten(nő)! :)

bugris 2008.03.03. 15:26:47

grigorij 2008.03.03. 14:54:01
"ráadásul az elnök nem is fővárosi"

Ami ha érv, fel lehet hánytorgatni akár a T. főpolgármester kapcsán is.

pájkos 2008.03.03. 15:27:35

én egyszer csináltam a Dáviddal egy interjút és elkezdett velem flörtölni úgyhogy állítom, hogy nem meleg. :)

óvodai nevelés 2008.03.03. 15:30:48

pájkos:

Akkor pedig szexista.
Itt most utálni kell VD-t, nem érted? :-)

El Condor 2008.03.03. 15:31:37

A post szerzőjének a HVG-vel van gondja, ezért rittyentett egy mondvacsinált problémát. A HVG Mo-n az egyetlen korrekt, tényszerű, és pártatlan lap. Persze egyeseknek meg kell támadni, ha nemcsak orbán-dícshimnuszokat zeng.

john42: Amúgy kezd kicsit unalmas lenni már az, hogy ha bárki bármit kritizál ebben az országban, az "jobboldali", meg "Fideszbérenc".

Nem a FideSS kritizál mindent ebben az országban?

bugris 2008.03.03. 15:39:59

El Condor 2008.03.03. 15:31:37
"A HVG Mo-n az egyetlen korrekt, tényszerű, és pártatlan lap."

Sajnálatos módon itt kommentben nem tudom visszaadni a belőlem előtörő hangos kacajt. A HVG doktrínerebb lap (igen, doktríner liberális) mint a Demokrata vagy a 168 óra. Mikor tetszett ott utoljára a lap általános irányvonalától eltérő véleményt olvasni?

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.03. 15:40:28

El Condor

Na az SS és a Fidesz szavak kombinálásával egyből el is búcsúzott tőled minden értelmes vitapartner.

Sikeres entree volt, grat.

skribler 2008.03.03. 15:49:58

Szily
Az a probléma, hogy keveredik az indexen a blog meg az újság. Az újsággal szemben vannak jogaim, van szakmai testület, etikai kunbéla (jó tudjuk mind, hogy mit ér a Muosz, de ez egy másik történet), a bloggal szemben viszont nincsenek. Azt blogolsz, amit akarsz, de kit perelek (személyiségi jogok), vagy kitől kérek helyreigazítást, ha a blogod tartalma címlapon jön az Indexen, és mondjuk ténybeli tévedést tartalmaz, vagy anyukámat kurvázza?
Viszi az Index a balhét? Ha igen, akkor OK, de még sosem láttam ezt a deklarációt.
Konstruktívabban fogalmazva az a probléma, hogy van egy új médiahelyzet, amire nincs szabály, és mivel a vonatkozó szabály kétharmados, hát nem is lesz. (Ez közepesen lett konstruktív, de sebaj.)

psy 2008.03.03. 15:50:10

a karolát én is blokkolnám!

a hvg fölött meg valóban (rég) eljárt az idő, és az hogy még így is viszonylag, valamennyire, kicsit olvasható tud lenni néha, az mindent elmond a mai magyar sajtóról.

Invictus 2008.03.03. 15:51:14

"HVG Mo-n az egyetlen korrekt, tényszerű, és pártatlan lap"

Ja persze :) Mondjuk úgy, hogy kevésbé nyíltan pártosak (bár ez sem mindig igaz), mint egyes más sajtótermékek, ennyi. De a liberális vonal tök egyértelmű.
A jobboldali sajtó vállaltan pártos, mindenki tudhatja, hogy hol állnak, és ennek tudatában fogadhatja az állításait. A hvg-ről meg egyes naiv egyének esetleg elhiszik, hogy pártatlanok. Mert a látszat kedvéért néha szúrnak a ballib felé is, persze sokkal tompább tőrrel, mint jobbra... Mondjuk téged nem tévesztenek meg, csak egyetértesz velük. De a pártatlanságot és a tényszerűséget a balliberális nézőponttal azonosítani, azt abba lehetne fejezni már...
A hvg egy politikai hetilap, ami kb. akkora távolságra van az SZDSZ-től (irányultságban), mint a Heti Válasz a Fidesztől pl. Vagy nem sokkal nagyobbra. Lehet ezt palástolni néha egy-egy nem brancsbeli vélemény beengedésével stb., de attól még nem lesz pártatlan. Független (gazdaságilag) talán igen, de az nem ugyanaz (tény, a jobbos médiák nem függetlenek, a rendszerváltás után a sajtót a ballib oldal örökölte, majdnem 100%-ban, pl. a hvg is működött a rendszerváltás előtt is. Akkor "reformszellemű", a sorok között a szoci rendszert bíráló lap volt, a cenzúra keretei között, most meg már tényleg inkább kövület kezd lenni, ahogy a nyomtatott sajtó egésze).

psy 2008.03.03. 15:52:05

hú de igaza van skriblernek, nagyon kiváncsi vagyok a válaszra

Invictus 2008.03.03. 15:52:31

Még annyit El Condor, hogy az mindent elmond a hvg-ről, hogy te nevezed pártatlannak. Na erről tényleg ennyit :)

grigorij (törölt) 2008.03.03. 15:55:54

Továbbra sem értelek benneteket! Én magasról szrok rá, hogy ez vagy az bal vagy jobboldali!
VD és VEKE számomra több okból...
1. Hazudtak, független, civil szervezetnek adták ki magukat, pedig valójában Tarlós István szervezete (természetesen semmivel sem lenne jobb, ha Demszkyé lenne.. Egy kutya...)
2. Senki sem kérte fel őket! A kezdeményezésük NEM a közlekedés megreformálása, hanem politikai térnyerés, szabotálás, a (valóban meglévő) fertő közzékiabálása!
3. Az eddig átvitt eredményeikkel nem értek egyet! Elég legye az átszámozást említeni! Ez nem volt más, mint a jó komcsi "nem tudunk okosat tenni, szervezzük át" módszer volt! Semmi értelme, viszont sokba került!

Mondjuk ennyi erővel a baráti körömmel létrehozhatnék egy debreceni patikus reformáló civil szervezetet, hiszen én is szedek néha gyógyszert...

Ami viszont egyre inkább félelemmel tölt el, hogy egyszerűen nem lehet "középen" maradni! Én, aki az össze politikust megvetem, attól függően vagyok bal vagy jobb oldali, hogy épp melyik oldal szemétjeit kritizálom!

Végül én, a koromnál fogva, nem hiszek az olyen "messziről jövök, rendet csinálok" szerveződésekben! Szerintem, Magyarországon, ha 10 embernél több összeszerveződik valamilyen okból, amögött már nem tisztesség van, hanem lopáskényszer!

(Gondolom, a busztendert - amennyiben a VEKE furta meg - is kizárólag civil információk alapján támadták... Véletlenül sem pártinfók alapján, pártcélokból... És ha majd helycsere lesz, akkor a balosok fognak engem itt támadni, hogy a jobbosok busztenderét szerettem volna... Egyszerűen nevetséges! Ennyi hiszékeny embert...)

Invictus 2008.03.03. 15:59:59

A VEKE-ről meg annyit, hogy nekik köszönhető pl. hogy normális éjszakai járatokat vezetett be a BKV.

szily 2008.03.03. 16:00:00

drága skribler

Nem igazán értem, hogy neked - csak feltételezem a nick alapján, hogy újságírónak - miért probléma, hogy nincs szabályozás? Az a jó. Vagyis pontosabban az én szívemnek általában a szabályozás - minősítetten a kátharmados szabályozás - nélküli dolgok tetszenek. Abban, hogy az indexen keveredik a blog meg az újság, természetesen igazad van. Az a vicces, hogy ez eddig szinte semmi problémát nem jelentett, mondjuk úgy jogilag, a helyreigazítások frontján. A Homár például jellegzetesen "perképesnek" tűnő blog. Ehhez képest évek óta ontja a cégeknek elvileg és gyakorlatilag is gyakran kellemetlen, neveket és márkákat kimondó posztokat, és egyetlen perünk sem volt. Például azért, mert kiderült, hogy az emberek okosabbak, mint sokan gondolnák: a cégek például belátták, hogy a rövid, sokkal később érkező helyreigazítás helyett sokkal jobban járnak egy gyors, tetszés szerinti terjedelmű, az olvasókat adott esetben érzelmi eszközökkel meggyőző válaszposzttal. És élnek is vele, és jól is járnak, és nincsenek perek. Néha van háttérlevelezés, aztán meg tudunk állapodni. Ennyit tesz, ha valahol nincs szabályozás.

Sanpellegrino Chinotto 2008.03.03. 16:04:19

szily 2008.03.03. 15:20:20
hahó

sanpellegrinónak: mondd meg léci, pontosan mi a problémád azzal azzal, ha az Index címoldalon hozza indexes szerzők írásait. Mert ezt a kifogást tök komolyan nem értem.


Megmondom akkor.


Szerintem döntsétek el, hogy egy cikket az Indexnek írtok vagy sem. Ha az Indexnek, akkor közöljétek is le úgy mint egy Indexcikket. Ha meg csak saját mulatságodra írsz egy blogot akkor majd én rákeresek mondjuk a nevedre és eldöntöm elolvasom-e azt.

grigorij (törölt) 2008.03.03. 16:06:35

Invictus: melyiket? Mert a 14É helyett járó 914-est csak "picit" baszták el... Menetidő, útirány... Mondjuk az sem volt semmi, amikor a sok éve meglévő éjszakai megállót áthelyezték (pár száz méterre) és egyetlen táblát nem tettek ki! A sofőrök meg röhögtek a sok tucat utason, de nem álltak meg...

Invictus 2008.03.03. 16:06:52

grigorij, miért is lenne a VEKE Tarlós szervezete?
Rég megvoltak már, mikor Tarlós fellépett, mint polgármesterjelölt. Abban igazad van, hogy nehéz ebben az országban "középen" maradni, pont az olyan mentalitás miatt, mint amilyet Te mutatsz.
Akármit mondasz, El Condor meg te a tipikus gyógyíthatatlan fideszfóbiások közé tartoztok, akiknél az Orbán-gyűlölet már maradandó agykárosodást okozott. Ja persze, tényszerűek és pártatlanok vagytok, mindkét oldalt egyformán utáljátok. Akkor gondolom nem is szavaztatok egyikre sem:) LOL

Ács Ferenc 2008.03.03. 16:10:31

A hvg mint pártatlan lap, ez nagy poén. :)

Invictus 2008.03.03. 16:12:00

grigorij, felénk pl. nem is járt addig éjszakai busz, azóta igen. Szerintem kicsit jobb a helyzet az átszervezés után.
Nem tévedhetetlen nyilván a VEKE, de nem kellene hazugságokat terjeszteni róla, konkrétan az index fórumán jött létre közlekedésbuzik jóvoltából, nézz utána. De elvakultsággal nem akarok vitatkozni tovább...

szily 2008.03.03. 16:12:27

Sanpellegrino

erre nem tudok mit mondani. Az Indexnek szíve joga eldönteni, hogy a munkatársainak az írásait milyen formában közli. Ha úri kedvünk tartja, holnaputántól nem lesznek cikkek, egy sem, csak blogposztok. Aztán az olvasók eldöntik, kell-e nekik egy ilyen Index vagy nem. Dehát ugye nyilván nem fogunk így határozni, mert imádjuk a cikkeket. Vannak dolgok, témák, amik cikkbe valók, más dolgok meg posztba. Ez itt egy abszolúte szubjektív kis észrevétel, ami nem érdemel cikket. (Ez nem azt jelenti, hogy nem olyan értékes, mint 1 cikk, hanem hogy a témához egyszerűen nem illik a cikk műfaja.) Lehoztam hát a magánblogomban, az Indexre a blogszerkesztő kitette az ajánlót, te elolvastad, itt kommentezünk, amit egy cikk alatt nem tehetnénk meg, nem látom, hogy szörnyűség történt volna. Ellenkezőleg.

grigorij (törölt) 2008.03.03. 16:16:41

Invictus: Légyszi tisztelj meg azzal, hogy nem címkézel! Én nem CSAK OV-t utálom, hanem GYF-et, a mittudoménmilyen ibolykát meg a többieket is! És gyűálöltem a Kádár-korszakban is a pártfunkcikat! Olyan nehéz megérteni, hogy ha valaki NEM HISZ a politikusoknak, attól még szeretne élni?
De OK! Higgyetek! És várjátok a újkori megváltókat! És felejtsétek el, hogy ez a garnitúra (MIND) már volt hatalmon! És nekünk, a pár milliós többségnek akkor is rossz volt!
Tehát legyetek boldogok - hogy az általotok szeretett faszok degeszre tömik a buxájukoat, míg titeket 100 forintért meghurcol az APEH, hogy nem kaptok bankhitelt, hogy 40 felett az utcára basznak...
De hogy jön ide a VEKE?
Olvass utána! Magyar Nemzetben jelent meg kb. 2 hónapja!
De megismétlem, mert látom, hogy itt csak rózsaszín meg vörös szemüveg van! Az is zavarna, ha a VEKE a DEMSZKY csapata lenne!
Mert egy magát független civil szerveződésnek kiadó önkéntes alakulat ne pártcélokat szolgáljon!

skribler 2008.03.03. 16:16:59

Meglepő módon ezek a gyakorlatok sokszor működnek a szabályozott területeken is, ez tehát nem lényegi különbség. Én viszont veled ellentétben azt szeretném, ha rendelkezésemre állna valami végső esetben bevethető eszköz a sajtóval szemben. Azt akarom, hogy minden hatalommal szemben megvédjen a jog.
Van azért ma egy-két olyan világtól elrugaszkodott orgánum e honban, amivel nem szívesen tárgyalnék olvasói levélről (ez mondjuk épp a HVG-re illik), vagy válaszcikkről. Menjen az ügyvédem, oszt döngölje őket agyagba, vegye el a pénzüket, lehetetlenítse el őket.

Sanpellegrino Chinotto 2008.03.03. 16:28:58

szily 2008.03.03. 16:12:27


Én egy nem nyomtatott, gyorsan frissülő újságot várok amikor az Indexre jövök. Úgyhogy cikkeket azért kéne írni.
Viszont ha a blogjaitok mint nem rendszeres rovatok működnek akkor ezt azért egyértelműbbé lehetne tenni!
(Bár számomra eddig is nyilvánvaló volt.)


Egyébként én bírom amikor kommentelhetek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.03.03. 16:50:33

Már nem azért, de a blogajánló elég jól el van különítve vizuálisan is az Index nyitóoldalon, szóval...

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.03. 16:54:40

grigorij

Tarlós még bőven óbudát pásztorolta, mikor a VEKE már javában akciózott. Persze mindenki mindent annak lát, aminek akar, virágozzék a magyar népi meseirodalom.

Civil kezdeményezések mióta alakulnak felkérésre ? Vagy ki kéri fel őket?

Eredmények: éjszakai járatok (nekem jobb), + számtalan egyéb járat megszervezése, átalakítása.
(persze, ismét, minden letagadható).

Fura egy ország, ahol szerinted mindenki más lop, és ez csak neked fáj, csak te vagy tisztességes.

Sanpellegrino Chinotto 2008.03.03. 16:56:17

Szóval....?!

1 kurva szóval nincs kiírva, hogy

...."szerzőink írói munkásságának, frissen született részei".

...."blogválogatás, elsősorban saját magunktól".

Nem az a baj, hogy van! Csak nekem kicsit visszás, ahogy tálalva van.

Celtic 2008.03.03. 17:00:55

Csak nekem van olyan erzesem, ha egy hetilap 280 Ft koruli aron, kb. 120 oldalon jelenik meg (aminek kb. a tizede hirdetes), akkor az lehet, hogy tenyleg partatlan? Esetleg nem kormanyparti es ellenzeki hirdetesek tartjak fent (talan volt mar olyan lap is, nem tudhatom), hanem az, hogy a T. hirdetok szeretnek olyan ujsagban hirdetni, ami megbizhato egy kicsit is?
Lehet kopkodni, jelenleg az egyetlen lap, amit megveszek. napi-, heti-, havilap szinten.

Girhes Joe 2008.03.03. 17:16:48

Nekem csak egy dolgot mondjatok meg! Ki a tököm ez a Karola akire itt ennyien csorgatják a nyálukat?

Girhes Joe 2008.03.03. 17:17:26

(Jó azt látom a cikkben hogy BKV szóvivő, de miért ekkora nagy szám?)

dr. Veér Farkas 2008.03.03. 17:20:22

Buzi, hát buzi, kit érdekel.
(Mondjuk a csávónak van egy fejszerkezete, az tény, de nem ide vágó.)
Deutsch(-Für) meg zsidó, oszt még fideszes is, és az sem izgat senkit (vagy ha igen, az nem én vagyok).

Sokkal inkább zavar, hogy a VEKE faszságokat csinál (pl. éjszakai járatok átszervezésnek jelentős elbaszása bizonyos viszonylatokban, pl. Kelenföld - Moszkva tér, aztán meg még dicsekvés is vele, hogy de jót alkottak, pedig hát a faszt), meg hogy nekik sem volt egy épkézláb ötletük sem az új tarifákra (pl. egyórás-másfél órás, korlátlan átszállásos menetjegy a jelenlegi árnál kicsit olcsóbban, mint Európa nagy részén).

Kiricsi Karolával meg én is dugnék. Aki hallja, adja át, címem a kiadóban.

Girhes Joe 2008.03.03. 17:23:48

A VEKE állítása szerint ők ennél jobb éjszakai járatos javaslatot tettek le az asztalra, de a BKV részben lebutította spórolási céllal (amit simán kinézek belőlük), majd az egészet a saját neve alatt hozta ki. Eldöntheted, kinek hiszel...

Amúgy meg találtam Karolás képet. Hááát... Inkább a Pelczné :))))
index.hu/cikkepek/hcdb/kiricsikarola//.gdata/gp_wiw_02.jpg

dr. Veér Farkas 2008.03.03. 17:50:00

szily 2008.03.03. 14:19:57
Nem kell elvonatkoztatni, VD a városháza fideszes szekciójának tanácsadója, jó pénzért. Ha nem hiszed, kérdezd meg Wintelmantel Zsoltot.
Ez azért eléggé megkérdőjelezi a függetlenséget.

"Ha egyszer nem mond hülyeséget"
Hát egyszer lehet, hogy nem mond, de sokszor meg mond.

grigorij 2008.03.03. 14:07:55
"Egyébként VD-ot számtalan okból lehet támadni, például okos,"

Hát ezt mondjuk nem mondanám rá. Keressünk más okot.

Invictus 2008.03.03. 15:59:59
"A VEKE-ről meg annyit, hogy nekik köszönhető pl. hogy normális éjszakai járatokat vezetett be a BKV."
Normális? Az normális, hogy ahol eddig 15 perc volt a menetidő, most a sok várakozás miatt 30-35? Azért, hogy az átszállók nyerjenek 5 percet, kibaszunk a vonalon továbbutazókkal, és elveszünk tőlük 15-20-at, hosszabb úton esetleg még többet?
Vagy az, hogy bár bizonyos helyekre eljut a busz, ahová eddig nem - mindössze ezt kellett volna megoldaniuk -, más helyekre meg nem jut el, ahová eddig igen? Valakiknek kedvezzünk úgy, hogy másokkal kibaszunk?
Esetleg az normális, hogy bizonyos vonalakon egymás seggében jár több járat ugyanazon az útvonalon kilométereken át (907-908-921-931-956, illetve 906-923)?
Ez nálad a normális kategóriája?
Mert nálam nem.

Nálam átgondolatlan faszságnak számít inkább.
Amire ráadásul nagy mellénnyel verik is magukat. Pedig rohadtul nem kéne.

dr. Veér Farkas 2008.03.03. 17:52:16

Gergő77 2008.03.03. 17:23:48

Dohányzik?
Dugás lefújva. Ha valaki már szólt volna neki, szóljon még egyszer, hogy mégse.

Ja, állítása szerint... Ki látta? Állításom szerint feltaláltam az örökmozgót. Csak a BKV elbaszta.

Bit Rot 2008.03.03. 17:53:00

grigorij:
"Gondolom, a busztendert - amennyiben a VEKE furta meg - is kizárólag civil információk alapján támadták... Véletlenül sem pártinfók alapján, pártcélokból..."

Nem qrva mindegy, hogy milyen célból, kik buktatták le a tolvajt, aki készült többszáz milliót lenyúlni a BKV kasszából? (És sikerült is megakadályozni!)

Nekem már az öröm, hogy legalább egy eset kiderült. Persze tudom, hogy amúgy megy tovább a lopás, más téren, más eszközökkel.

bugris 2008.03.03. 17:55:52

Celtic 2008.03.03. 17:00:55

Tizede??? Mikor forgattál utoljára HVG-t?
Én egyébként azért mondtam le az előfizetésemet, pedig elég sokáig járattam, mert azt kellet látnom, az írások többsége lejárt szavatosságú. Felületes, összefoglaló cikkeket hoztak le olyan dolgokról, amiket a megjelenéskor már tízszer körbefutottak a neten.
Nem értik az idők szavát. A net korában egy hetilapnak reménytelen próbálkozás naprakésznek lenni. Eredeti, tényfeltáró írásokból kellene több, nem aktuális témák n-edik és amúgy felületes feldolgozásából, de ez még nem esett le nekik. (Nálam Reader's Digest szintre csúsztak vissza.) Az a lap szerintem már csak a neve miatt fut.

dr. Veér Farkas 2008.03.03. 17:56:22

Többeknek:
grigorij - akivel igen sok dologban egyet tudok itt érteni - nem azt írta, hogy mi volt a VEKE alakulásakor, hanem azt, hogy most mi.
Most bizony Tarlós bá szervezete.

(Mikola is a Hazafias Népfront alelnöke volt, meg Pozsgay is, most meg mindketten a Fidesz lótuszfaktuszai. De tudnék még neveket sorolni, elég sokat, hogy ki mi volt és most mi, sztálo - bílo, ahogy az orosz mondaná.)

dr. Veér Farkas 2008.03.03. 17:58:11

Izé, szóval oroszul bílo - sztálo, hogy pontosítsak :-)

"Studs, mares and colts :D" a.k.a. Hans 2008.03.03. 18:00:37

Azt is mondják, ha valaki nem szereti a halat az is mmeleg:)
Valóban értelmetlen a "lánypajtás" hiányát összefüggésbe hozni a nemi hovatartozással. Nem is ezért szeretek vagy utálok valakit, a tettei minősítenek.

Girhes Joe 2008.03.03. 18:20:30

Veér Farkas: azok a várakozások azért vannak, mert aki lekési a csatlakozását, az nem 5, hanem mondjuk 50 percet kénytelen várakozni. Ne feledd, éjszakai járatokról van szó, amiknek jó esetben is 20-30 perc a követési távolsága, de van hogy 1-2 óra! A régi változatban egyáltalán nem ügyeltek a csatlakozásokra. Volt hogy megpróbáltam Zuglóból Kelenföldre jutni, és azon vettem észre magam, hogy elvitt a busz (asszem 78É) a Döbrentei térig, aztán onnan tovább vagy gyalog, vagy sehogy, mert az óránként járó csatlakozó járatot (talán 49É) MENETREND SZERINT pár perccel késte le. Na most ehhez képest az, hogy egy átlag eljutási idő mondjuk 10 perccel hosszabb, az a bolhafing kategória, 10-15 perc még nappal se nagy ügy, hát még éjszaka.

dr. Veér Farkas 2008.03.03. 18:33:03

Itt konkrétan 15 percenként járó járatokról van szó.
A 49É menetrend szerint MEGVÁRTA a 78É-t, és félóránként járt (elég gyakran jártam mindekettővel). De nem 10 percet várt, miután az megérkezett (már ha esetleg késett), hanem 78É be, átszállás, 49É megy tovább, és általában pont elérte a 3É-t a Móriczon.

Most meg 49É vagy ahelyett valami egyáltalán nincs is. Kelenföldre ugyan átszállással eljuthatsz, na de visszafelé még átszálló csatlakozás sincs, gyalogolhatsz egy csomót.

Girhes Joe 2008.03.03. 21:24:39

Akkor a Te emlékeid mást mutatnak, mert én - még a 90-es évek végén - többször is megszívtam éppen az említett átszállást. Lehet, hogy később javítottak rajta. Most 49É helyett asszem 973 van, ami a néhai 78É, 49É, 3É, meg talán még valamiből áll össze. Igaz, hogy nem a kelenfödi pu-ra megy (minek? éjjel úgyse járnak a vonatok), hanem a lakott területeket szeli át egész Nagytétényig, és a másik vége se a Keletinél van mint a 78É-nek, hanem valahol a Bosnyák téren is túl.

dr. Veér Farkas 2008.03.04. 01:15:06

Ez régen is így volt, én 1992 óta járok ezekkel.
Most a 49É helyett semmi sincs, a 973 a 78É meghosszabbítása egyik irányban Tétény felé (3É vonala), csak némileg ökör útvonalon, másik irányban meg a zuglóiak szívatása minden második 78É észak felé terelésével, és a Hungária körút után a Thököly út - Bosnyák tér - Örs helyett a 67-es villamos vonalára terelése, és kivezetése a 173-as végállomásáig. Remek 1,5 órás járat. Éjszaka, amikor ez a táv jóval gyorsabban is megtehető lenne (nincs dugó) 50 km/h-s sebességgel.
Nem mondom, hogy erre a zuglói másik irányra nem lett volna szükség, csak erre sem úgy, hogy kibasszanak a 78É addigi használóival, felére ritkítva a járatsűrséget, és valószínűleg elég lett volna egy rövid busz a Hungáriától. Persze csakis 1 jeggyel, akárhány átszállás esetén. viszonylag ritka, hogy valaki éjjel 2 és 4 között akarna 25 átszállásos körutat tartani a városban, azzal inkább aludni mennek az emberek.
Kelenföld: vonatok ugyan nem járnak, de ilyen alapon nagyjából minden járatot be lehetne szüntetni, sőt, a nappaliak nagy részét is, mert pl. a Bosnyák téren nappal sem járnak vonatok (nem te súgsz a BKV járatritkítási tervéhez?). Emberek meg ott is laknak, akik haza akarnak érni. De mint írtam is, erre még megoldható, a másik irányba nem jár semmi, nagy neházség lett volna elvinni a 907-973 párost az Attila útra 2 megállónyit (a Dózsa térig, ott lehet leghamarabb visszakanyarodni, hogy megálló is essen bele, vagy a 86-os vonalán a kaszinó előtti elágazásig), hogy át lehessen szállni a félóránként közlekedő 956-osra vagy 923-asra a Moszkva felé; persze legjobb lett volna meghagyni a 49É-t meg a többi éjszakai járatot, csak újakat berakni csatlakozási pontoknál (Keleti, Margit-híd, Boráros tér stb., kerülve a sok-sok kilométeres közös útvonalakat; pl. a 937 és a 901 tök ugyanazon az útvonalon jár a Közvágóhídtól a Flórián térig - elég lenne ott egy csatlakozás, és kész; 966 és 923, 906 és 923 (előbbiek végig a Soroksári úton, utóbbiak végig a Nagykörúton) szintén sok-sok kilométeren át halad ugyanott - miért? Nem jár viszont semmi - tudtommal - a kisföldalatti vonalán, pedig kellene, mert arrafelé is laknak emberek, mondjuk az Andrássy úton meg a Mexikói úton, bár igazad van, vonat egyik részéről sem indul annak sem).
(Azt mondjuk már nem tudták megoldani ezek az okosok, hogy a 907-973 a közös útvonalon 15 percenként járjon, így az hol 10, hol 20, kurva nehéz számolás előzhette meg...)

Röhej, hogy ilyenekre a VEKE nem gondolt.
De akkor mire verik magukat?

dr. Veér Farkas 2008.03.04. 01:19:33

Mármint a 78É-49É-3É viszonylattal járok/jártam 1992 óta. Egyéb éjszakaiakkal (182É, 50É, 6É stb., az egykori csepelinek meg már a számát sem tudom) kicsit régebb óta.

johevi 2011.12.28. 23:25:01

Huszonévesen vezérigazgató. persze... Rokongyerek.
süti beállítások módosítása