HTML

kitolas

Szily László könyvei, írásai, illetve posztjai mindenféléről.

Friss topikok

  • Roltii: Hali! Nem tudom olvassa-e ezt még bárki, főleg Laci, de egy kérdést megér: nem tudjátok, hol lehet... (2016.09.09. 13:48) Dedikálás szombaton a Mamutban
  • johevi: Huszonévesen vezérigazgató. persze... Rokongyerek. (2011.12.28. 23:25) Mókás buzizás a HVG-ben
  • enick: Kedves Laci, honapok ota keresem az elerhetoseget, kulfoldrol persze...Kerem, ha teheti kuldje el ... (2011.01.04. 10:45) Kutyaszex grófnővel
  • xi00: egek, fridit hidegvágóval lehetne csak eltávolítani ferenc megfelelő testrészéből ezek után stanm... (2008.12.21. 09:15) Fridi nem érti hogyan lehetséges nem segget nyalni
  • koalamackó: Szia ! Sárkány Gusztinak visszaadtad már a cuccait ? Ne feledd : What goes around, comes around ! (2008.07.31. 21:02)

Fridi nem érti hogyan lehetséges nem segget nyalni

2007.11.27. 23:34 szily

Friderikusz Sándort, aki Tamás Gáspár Miklóshoz méltó kanyarok után mostanában ismeretlen okból a Népszava és a Klub rádió közös mozgóképes kiadásaként futtatja magát, kedden este megtréfálták: a szokásos ülőbútora helyett egy Bűvös Széket csenpésztek a feneke alá. Az eredmény a következő kérdés, amit GG leveléből idézek. Sándor ezt szegezte történész vendégének, Ripp Zoltánnak a Friderikusz most adásában (a keddi műsor a poszt írásakor még nem volt felrakva):

"Honnan jon az újsagíróknak az a reflexe, hogy a hatalommal szemben mindenkeppen távolságot kell tartani?"

Bruhaha Sándor, fingunk sincs, a válasz állítólag Lendvai Ildikó üzenetrögzítőjén található.

28 komment · 1 trackback

Címkék: média politika leplezetlen testiség

A bejegyzés trackback címe:

https://kitolas.blog.hu/api/trackback/id/tr50244950

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egyiket sem! 2007.11.29. 10:09:13

Pavlovi reflexek Egy kollegám mesélt most ebéd közben a Fordulópont c. könyvből egy érdekes részt (a könyv nekem is megvan csak még nem tudtam belekezdeni). A lényeg, hogy (ha jól emlékszem) teológia-hallgató...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.28. 09:37:58

Uff, ez kemény volt, de legalább őszinte. :)

Mister47 2007.11.28. 09:51:26

Régen kiváló szakembernek tartottam Friderikuszt, sok jó és ötletes műsora volt. A „Friderikusz most”-ot nézve viszont nem tudok mást mondani csak azt, hogy ez egy fizetett kormányhirdetés. Őszintén sajnálom, hogy ez az ember is beállt a kilóra megvett újságírók és riporterek sorába, az évek alatt kemény munkával szerzett hitelét és szakmai tapasztalatát aprópénzre váltotta.

tiburi 2007.11.28. 09:58:22

Fridinek a kilencvenes évek műsorai is alapvetően nyugati adaptációk voltak, (van olyan, ami nem az?) ami még nem nagy gáz. A többivel kapcsolatban azonban egyetértek Mister47-el.

blekem · http://posz.blog.hu 2007.11.28. 10:07:48

:)) ez csillagosötös. fridi szakembernek most sem rossz, viszont ezt a kérdést keves sándor magad is meg tudnád válaszolni. ha akarnád.

Zenyatta Mondatta 2007.11.28. 10:10:31

Idealisztikus elképzelés független újságírásról beszélni Mo.-n. Ahhoz kialakult értékrendek kellenek minden oldalon, nem kommunista őskövületeket visszasíró jobboldal, nem álliberális, antiszociális baloldal. Mindenkinek világos lenne, mihez tartsa magát, de ahhoz végre az alapvető dolgokat kéne tisztázni, nem kéne minden kormánynak úgy érezni, hogy szent küldetésként szét kell cseszni, amit az elődje elindított/megoldott.

stanmore 2007.11.28. 10:13:33

Értem, hogy fáj egyes hívőknek, hogy Friderikusz nem az un gyáva és kényelmes semleges álláspontra helyezkedik,amikor csak az a bibi, hogy a nézőnek nyugodtan lehet hazudozni.Ő mint profi utánajár az igazságnak,és ez pertsze k..ra fáj az egyik oldalnak.Ez a hajánál fogva előrángatott példa pedig egyenesen nevetséges, éppenhogy megtisztelte az újságírók egy részét ,mert ne csináljunk úgy ,mintha nem látnánk,hogy jelentős részükre éppen hogy nem a távolságtartás a jellemző.Persze a távolságtartás nem azt jelenti,hogy mindíg ócsárolni kell a hatalmat ,még akkor is ha igaza van,és mindíg igazat adni a hazudozó ellenzéknek ld. pl. Szalai Annamária napokbani nagy égését.
Attól még ,hogy nem publikál a Magyar Nemzetben vagy nem kussol vigyorogva Orbánnak ,mint Baló ,igenis ő az egyik legjobb újságíró.

gyz 2007.11.28. 10:32:52

"Honnan jon az újsagíróknak az a reflexe, hogy a hatalommal szemben mindenkeppen távolságot kell tartani?"

- honnan veszi Fridi, hogy létezik olyan magyar újságíró, akinek van ilyen reflexe? Kétlem, hogy találkozott volna már ilyennel.


azt a "csenpész"-t meg javítsátok már ki, mert szörnyű

stanmore 2007.11.28. 10:36:43

Az egész cikk szinvonalára jellemző a "csenpész" :)

Nash vs. Keynes 2007.11.28. 10:36:56

stanmore
:))) Rokonod talán attól vagy ennyire elfogult? Te is ahelyett, hogy kívülről megnéznéd mennyire iskolapéldája Fridi a kilóra megvett kormánypropagandista újságírásnak Orbánozol jó droid módjára..
Legyen mondjuk az inforádió az etalon, ok?

2007.11.28. 10:41:12

Mi az, hogy ő a legjobb újságíró???? Egy jó újságíró nem lehet ennyire elfogult. Friderikusz mostanában fényévekre került az igazi problémáktól, halvány fogalma sincs arról, mi érdekli az embereket. A téma választásában, a vendégei kiválasztásában, a már-már beteges Orbán fóbiájában én már nyomát sem látom a korábban általam is kedvelt újságírónak. Minden realitás érzékét elvesztette. És szerintem rövidesen végleg el fog tűnni a képernyőről, Gyurcsány, Kóka és a koalíció bukása után nem fogják neki megbocsátani, hogy ilyen hévvel szolgálta ezt a hazug és népnyomorító szisztémát.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.28. 10:43:44

Stanmore,
ezután a kérdése után számodra ő az egyik legjobb újságíró? No comment. :)

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.28. 10:45:22

Egyébként nem kell a hatalommal szemben mindenképpen távolságot tartani, csak akkor ne kérd ki magadnak, hogy a hatalom bértollnokának tartanak.

Baromméter 2007.11.28. 11:07:10

Valamelyik nem túl régi Fridi-adásban meg arról volt szó, hogy mivel OV kritizálta Mo gazdasági-politikai helyzetét külföldön, ezért hazaáruló.

1) nem lehet, hogy ő is "magánvéleményének adott hangot", mint Lendvai Ildi az üzenetrögzítőjén?

2) Arról miért nem csinál műsort Fridi, hogy adva van egy kormányfő, akivel kapcsolatban kiderült, hogy kormánya lop, csal, dilettáns és szabotőr, és ennek ellenére nem mozdul el? Szerintem ez a legsúlyosabb közéleti eset, erről kéne beszélni.

Baromméter 2007.11.28. 11:08:57

Bocs, javítás az előző hsz-ban: "lop" helyett értsd"hazudik" - a lopás nem derült ki egyértelműen a beszédből, arra csak következtetni lehet.

Mister47 2007.11.28. 11:12:14

Stanmore, ne keverjük a szezont a fazonnal.

Nincs azzal semmi baj, hogy Friderikusznak van saját véleménye, még érdekel is, ha ezt akkor fejti ki, mikor ő a riportalany. Viszont a „Friderikusz most” egy politikai/közéleti háttérelemző műsor, aminek az lenne az értelme, hogy a folyamatokat, eseményeket mélyebb összefüggéseiben is megvilágítsa, feltárja az ellentmondásokat, ez pedig csak úgy megy, ha hiteles a műsor. A hiteles műsorhoz pedig olyan műsorvezető kell, aki nem alákérdez, nem huny szemet a nyilvánvaló hazugságok és csúsztatások felett stb. és mindezt különösen nem csak az egyik oldal irányába gyakorolja.

Friderikusz pontosan ettől hiteltelen, a műsorvezetése egyoldalú, sokszor a tényeket ferdítő (vagy teljesen mellőző), elfogult, saját véleményét sokszor hangoztató… a meghívott „szakértők” szinte kivétel nélkül mind valamilyen módon (nyíltan vagy burkoltan) kormányközeli funkciókat töltenek be… folytassam?

Nem az fáj, hogy Friderikusz eljátszik a saját kis homokozójában az ATV-n, hanem az, hogy lassan nem marad ebben az országba egyetlen hiteles újságíró sem, ebből adódóan pedig az újságírás sem képes betölteni az igazi szerepét, vagyis nem képes „ellensúlyként” megjelenni a „demokrácia” mérlegének másik serpenyőjében. Az újságírásnak – különösen a mai Magyarországon – az lenne a dolga, hogy lerántsa a leplet a sok disznóságról, szembesítse a vezetőket saját hazugságaikkal stb.

Azért írom, hogy ez ma különösen fontos lenne, mert akiknek ez lenne hivatalból a dolga (rendőrség, ügyészség, bíróságok, hivatalok, felügyeleti szervek stb.), akiket ezért fizetünk az adónkból (és biztosítunk számukra kiváltságokat), azok nem teszik a dolgukat. Egyedül a sajtó maradna, aki nyilvánosság erejére támaszkodva valamelyest féket tudna vetni a gátlástalan harácsolásnak, és sokszor nyilvánvaló törvénytelenségeknek…

Baromméter 2007.11.28. 11:38:42

Mister47

Egyedül a sajtó maradna, aki nyilvánosság erejére támaszkodva valamelyest féket tudna vetni a gátlástalan harácsolásnak, és sokszor nyilvánvaló törvénytelenségeknek…

Pontosan ezért vette meg őket a politikusi vezetői réteg...

stanmore 2007.11.28. 11:59:25

Örülök ,ennek a néhány igazán "objektív " hozzászólásnak,melyből csak2:"iskolapéldája Fridi a kilóra megvett kormánypropagandista újságírásnak ",vagy:"halvány fogalma sincs arról, mi érdekli az embereket." Ugye mennyire fáj az igazság?Valaki itt az inforádiót ajánlja etalonnak.Nos én hallgattam ezt a rádiót,valóban nem annyira nyiltan "párttatlan" ,mint mondjuk a Hír TV, de a hírek súlyozása,szóhoz jutók aránya stb. alapján jóval kevésbé objektív ,mint Friderikusz műsora.

stanmore 2007.11.28. 12:10:45

Kedves Mister! Amikor az alákérdezésről szólsz ,ugye főleg pl Balóra v.Krizsóra ill. a köztv-re gondolhattál,akik Fideszes vendégeiknek nagyon nem tesznek fel agresszív kérdéseket,a hazugságok leleplezéséről meg ne is beszéljünk.Ők rájöttek,hogy lám ez a murulya kormány meghagyta az egész bagázst pl az Estében a fidesz érából teljesen változatlanul,míg ellenben ,ha fordul a kocka könyötrtelenül ki lesznek rúgva ,ha nem nyalnak eléggé.Ezt tapasztaltuk korábban is,és most is beígérte az egyik "objektív" hozzászoló Fridinek,hogy el fog tünni.Aztán engedd meg ,hogy röhögjek,hogy a Fidesz rezsim alatt mennyire leleplezte a sajtó a harácsolást és korrupciót,amikor ugye eléggé szükség lett volna rá ,mert még a kormányülésekről.meg a pszeudo közgyűlésekről (ld. Tokaji állampénzlenyúlás)sem vezettek jegyzőkönyvet,és a hivatalból felügyelő főügyész is fidesznyik pártkatona volt.

cierre 2007.11.28. 12:15:58

Ez megint csak az indexet és ezt a blog izét jellemzi tökéletesen:)
Teljesen jó kérdés, hogy miért is vehetők meg az újságírók kilóra? Nos indexes „újságírók”? Blogolok?
Sokakat érdekelne, miért is gumicsontokat rágtok, ahelyett, hogy függetlenek, tárgyilagosak lennétek ?
Esetlek valami konstruktív felhanggal?
Persze a pénz…. Egyszerűbb is irigykedni, mástól várni a zsét, mint gondolkodni…..

stanmore 2007.11.28. 12:27:26

Kedves Barom méter!
Orbán nem kritizált úgy mint 1999-ben néhány liberális személy külföldön,és akikről akkor a Fidesz hazaárulólistát állított össze,hanem elment pl Brüsszelbe és arra kérte az illetékeseket,hogy MO ne kapjon támogatást ,mert ilyen csúnya kormánya van.Ezt te minek hívod ,mert én csak annak ,amit fordított esetben Orbán mondott volna.
Aztán írod:"kiderült, hogy kormánya lop, csal, dilettáns és szabotőr, és ennek ellenére nem mozdul el? " Hol derült ki, ,és ne gyere nekem az öszödi beszéddel ,mert azzal csak nehéz felfogásod bizonyítod.A hangsúly aranyoskám mondatod második felén van.igen nagy bűne ennek a kormánynak, amit a teféléd nem tudnak megbocsátani ,hogy megnyerte a választást.Jöttetek is mindjárt a hülye újraszámlálással ,csalással stb. A baj az ,hogy ez a drága ellenzék mohó hatalomvágyában nem nézi az ország érdekét (lásd pl önkormányzati reform megakadályozása,meg minden lehetséges dolognak keresztbetevése) Ezt bizony kultúráltabb helyeken hazaárulásnak hívják.tegyétek a kezeteket a szivetekre,ti csak az ürügyet lesitek,legyen az öszödi beszéd v. bármi,ha nincs más jön a "komcsizás"-,de csak a balodali a büdös természetesen a soraitokban menetelők rendes komcsik. Folytassam?

Mister47 2007.11.28. 12:41:00

Stanmore, nem a köztévére és nem a fidesz korszakra gondoltam akkor, mikor az alákérdezésről beszéltem, hanem Friderikusz jelenlegi műsorára. Mivel jelenleg nem tartozik a témához, így nem érdekel sem a köztévé elfogultsága és szakmaiatlansága (annak ellenére, hogy felháborító), sem a fidesz időszakában történt disznóságok. Erről lehet külön posztot nyitni.

Viszont gondoltam itt a kormányfő meghívására, aki kerek 1 héten át (5 nap) fejthette ki bőséggel „reformelképzeléseit” (egyetlen kényelmetlen kérdés nem hangzott el), vagy az újságírás mélypontjára, mikor meghívta Lázár Jánost az „egészségügyi reform első áldozata” ügy kapcsán, aki nem igazán akarta hagyni, hogy letorkollják és olyasmit adjanak a szájába amit ő nem akar mondani, majd egy következő adásba meghívott Friderikusz két „szakértőt” akikkel egy egész műsort szántak arra, hogy a Lázár interjúban „megkeressék a hazugságokat”…

…arról már nem is beszélve, hogy az öszödi beszédet „igazságbeszédként”, a tavaly októberi rendőri fellépést „teljesen törvényszerű intézkedésként” értékeli, majdnem minden adásban (hol burkoltabban, hol nyíltabban) az internet cenzúrázását szorgalmazza, de ugyanilyen buzgón kardoskodik a nyílt és szabad vélemény nyilvánítás („a demokrácia”) ellen is. Az egyik legjobb viszont az volt, mikor lényegében arról beszélt, hogy ő nem is érti, hogy az „átlagemberek” hogyan dönthetnek fontos kérdésekben, hisz nem is értenek hozzá. Már vártam, hogy mikor mondja ki: nem szabadna választásokat tartani, nehogy már a buta pórnép mondja meg itt, hogy ki kormányozzon… :-)

És amikor a jelenlegi kormány disznóságairól kellene szólni, akkor előjön az óvodából ismert érvrendszer (a tiéd is az): „de hát azorbán is ezt meg azt csinálta”… kb. 6 évesen még lehet ilyen érvekkel operálni (a homokozóban még meggyőző lehet), de felnőtt emberként pontosan tudjuk, hogy mások szemétsége nem szentesíti a miénket. És ez igaz vica versa.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2007.11.28. 12:46:45

Te szily!
Nem kellene tényleg kijavítani a hejesírási hubákat?
Ennél azért többet vártam Tőled!

stanmore 2007.11.29. 09:54:51

Kedves Mister!
Nem akarok hosszú lenni,dehát a te példáid igencsak sánták,mert ugye pl. a reformok elég fontosak ahhoz ,hogy azokról a miniszterelnök kifejthesse a véleményét,akár egy héten át.különösen,hogy állandóan azzal támadják, hogy nincs elmagyarázva a népnek.Ha már a köztv-ben ilyenre nem szánnak időt.
Aztán a Lázár példa meg azért sánta,mert tényleg elég sok hazudozást, és hangulatkeltést követett el a honatya, amit más médiumok a riportalanyra rászoktak hagyni.Pont attól szakember Fridi,hogy utánajár a dolgoknak.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.29. 10:08:39

Stanmore,

áruld már el, ennek mi köze van ahhoz, hogy kedvenc és egyik legjobb újságíród bevalottan nem tartja magát függetlennek a hatalomtól, és nem is érti, hogy másnak erre miért van igénye? És főleg az érdekelne, hogy miért érdekes ebből a szempontból az, hogy ő jó újságíró-e vagy sem?

vomit 2007.12.01. 20:24:41

>az internet cenzúrázását szorgalmazza, de
>ugyanilyen buzgón kardoskodik a nyílt és szabad
>vélemény nyilvánítás („a demokrácia”) ellen is.
>Az egyik legjobb viszont az volt, mikor
>lényegében arról beszélt, hogy ő nem is érti,
>hogy az „átlagemberek” hogyan dönthetnek fontos
>kérdésekben, hisz nem is értenek hozzá.

a totalitarius vilagallam hivei egyre kevesbe leplezik, mire megy ki a jatek. mirol beszelt bush, amikor irak megszallasat az osi tervvel indokolta, a Plan called the “New Order of the Ages”.
USA: George W. Bush Second Inaugural Address 2005
www.whitehouse.gov/news/releases/2005/01/text/20050120-1.html

ez a betegseg nem ma kezdodott, es el tudom kepzelni, hogy fridinek fogalma sincsen kinek a szekeret tolja
www.jordanmaxwell.com/articles/british-israel/index.html
a kovetkezo oldaltol tuti beszartok

xi00 2008.12.21. 09:15:35

egek, fridit hidegvágóval lehetne csak eltávolítani ferenc megfelelő testrészéből

ezek után stanmore olvtárs, szerintem akkor lennénk kb korrektek, ha izibe kineveznénk bayer zsótit az újságírói függetlenség és színvonal bronzszobrának

pedig ugyebár az is mekkora baromság lenne?

na, ennyit fridiről
süti beállítások módosítása