HTML

kitolas

Szily László könyvei, írásai, illetve posztjai mindenféléről.

Friss topikok

  • Roltii: Hali! Nem tudom olvassa-e ezt még bárki, főleg Laci, de egy kérdést megér: nem tudjátok, hol lehet... (2016.09.09. 13:48) Dedikálás szombaton a Mamutban
  • johevi: Huszonévesen vezérigazgató. persze... Rokongyerek. (2011.12.28. 23:25) Mókás buzizás a HVG-ben
  • enick: Kedves Laci, honapok ota keresem az elerhetoseget, kulfoldrol persze...Kerem, ha teheti kuldje el ... (2011.01.04. 10:45) Kutyaszex grófnővel
  • xi00: egek, fridit hidegvágóval lehetne csak eltávolítani ferenc megfelelő testrészéből ezek után stanm... (2008.12.21. 09:15) Fridi nem érti hogyan lehetséges nem segget nyalni
  • koalamackó: Szia ! Sárkány Gusztinak visszaadtad már a cuccait ? Ne feledd : What goes around, comes around ! (2008.07.31. 21:02)

Páros hányással ünnepeltük a Kitolás 2. megjelenését

2007.12.07. 15:13 szily

Azt nem tudom, hogy az élet-e a legjobb forgatókönyvíró, de a diákos primkóhumorhoz feltétlenül van érzéke. Ha létezik olyan ember, aki egynél többször megnézte ezt a blogot, az talán csodálkozott egy kicsit, hogy ha egyszer Kitolás a címe és rendszeresen szó van rajta az új könyvem megjelenséről, akkor hogyan sikerült lemaradni a nagy eseményről, ami csütörtökön történt. Elmesélem. Úgy, hogy először Miri (4) kapta el a mostanában legdivatosabbnak számító hányós betegséget, aztán éppen hazaérünk Borisszal (5,5), amikor mondja a gyerek, hogy fáj a hasa, aztán átmenet nélkül lezavar egy két percen át lüktető, három négyzetméteres hányást. Gyakorló szülőnek ez olyan, mint a barokk kamarazene, ezért furcsállottam, hogy minden figyelmeztetés, földlökések vagy hamufelhő-eregetés nélkül hirtelen kitör belőlem a Krakatau, és azt vettem észre, hogy kánonban okádunk a gyerekkel. Szóval engem is elkapott a kórság, így mostanáig képtelen voltam posztolni. Most viszont igen, ráadásul a könyv is igazán pofásra sikerült így aztán nem is szaporítanám a szót, hanem idemásolok egy vonatkozó részletet, kedvcsinálónak:

Az Amatőr Szanitéc

Ha egy repülõgép manapság légörvénybe kerül, és a százméteres szabadesés után vérzõ fejű floridai nyugdíjasok hevernek szerteszét, az igazán dörzsölt stewardess azt kérdezi a hangosbeszélõn, hogy "van önök között fiatal apa?".A XXI.századi apaság egyik vitathatatlan elõnye, hogy az ember pár év alatt harctéri körülmények között is használható sebészorvosi és járványügyi tudásra tesz szert. Ha még nem lennél az, pár éven belül te is Amatõr Szanitéccé válsz, hiába vágytál jobban a robbanékony középcsatár jelzõs szerkezetre. Amikor apró csecsemõd krónikus székrekedését a seggébe dugott tollbetéttel kellett enyhítened, tuti te is azt gondoltad, hogy azért ez lesz a klinikai karriered vége. Hát nem.



Gyógyítói munkásságunk terepe hetvenegy százalékban a gyermekfej és a gyermektérd lesz. Az Amatõr Szanitéc akkor lesz sikeres, ha ambuláns
tevékenységét Hippokratész két, kevéssé ismert tételmondatára építi:

1.) Úgysem lesz baja.
2.) Ha nem sírsz, megkapod a lézerezõ robotot.

Az elsõ észben tartása és a második hangos, higgadt ismételgetése tapasztalataim szerint az esetek döntõ többségében azonnali, radikális javulást okoz.

Munkásságunk maradék huszonkilenc százalékában a takonnyal fogunk küzdeni.

Íme, az átlagos egy-öt éves gyermek egy éve egészségügyi szempontból:

Január: Még tart az úgynevezett Téli Betegség.
Február: Ugyanaz + korcsolyabalesetek. Kiváló alkalom a hosszú, vágott sebek kezelésének megtanulására!
Március: Ugyanaz, de a langyosodó idõ miatt sokkal hevesebben.
Április: Vége a nyomasztó, punnyadt télnek, itt az energikus Tavaszi Betegség.
Május: Alig két hónap elteltével már vége is a tavaszi szipogásnak.
Június: Ismerkedés a kisfejszével.
Július: Csípések.
Augusztus: Nyári szünet.
Szeptember: Az elsõ szelekkel beköszönt a legdurvább
évszak, benne a róla elnevezett Õszi Betegséggel.
Október: Zakatol az õszi nátha.
November: Csúcson a takonykór.
December: Egész hónapban csend, önfeledt hógolyózások,aztán karácsony elõtt egy nappal kopogtat az Ünnepek Alatti Fosós Betegség, ami Szilveszter napján átminõsül telivér Téli Betegséggé. És persze megint elölrõl.

Ez tényleg ne szegje a kedved, a gyereknevelés például ezerszer frusztrálóbb. Annak is van szépsége, ha képessé válsz tíz másodperc alatt egy kézzel beadni egy kúpot egy tomboló orangutánnak. Ha a pénzvilág és a média vezetõ pozícióit székrekedéses óriásmajmok foglalják el, neked is kinéz egy ügyvezetõigazgató-helyettesi állás + napi három tucat gumikesztyû.

Fikabányászat szárazon és vízen



Ugye, azt sem árulták el nemhogy a szüleid, de az elõtted apasorba került barátaid sem, hogy a gyerekek egy idõre minden évben elkapják azt a szipogással, takonnyal, lázzal, hányással és hatalmas készpénzmáglya elégetésével járó betegséget, amit hívnak megfázásnak, láznak, influenzának,de leggyakrabban egyszerûen betegségnek? És azt ugye fõleg nem mondták, hogy ez az idõ szeptemberben kezdõdik, és május elejéig
tart?


Na itt legyen vége, aki többre kíváncsi, vegye meg a könyvet, amit jobb hasábban látható link erőteljes megkattintásával is megtehet.

10 komment

Címkék: könyv saját rajzok kitolás2 tréfás leplezetlen testiség

A bejegyzés trackback címe:

https://kitolas.blog.hu/api/trackback/id/tr68255646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.12.07. 16:25:44

Nem kell elolvasnom a könyvet, nekem ez napi rutin :-)

Crni 2007.12.07. 17:44:15

Ott fáztunk a Rákóczi úton, reszkető kezeink közt a könyv nyomdafriss példányaival, és vártuk a Szerzőt, hogy megcirógassa a buksinkat, és a fotósok keresztüzében oldalán egy szigorúan csak ismerős státuszú szőke bombázóval ellejtsen elöttünk. Esetleg a legszerencsésebb fiatal 30-as törzsolvasó apák könyveibe valami emlékezetest is vésett volna, hogy aszondja: "Kicsit hasonlítasz Kapolyi LAcira. Füved van?" - vagy valami hasonló. De mostmár értjük, hogy csak egy rotavirus támadta meg a családot. Imádkozunk a felépülésükért. Virrasztással egybekötött közös ima ma este a J...n-ben.

üdv
egy rajongó

Crni 2007.12.07. 17:47:10

Esetleg a bulvárlapoknak is lenyilatkozta volna a Mester, hogy a szőkével csak véletlenül, és most futottak össze, és csak együtt mennek kárászozni, vagy balinozni, de nyugi, mer' az RTL közvetíti.

salamon 2007.12.07. 18:19:48

miféle szőke csaja van a szilinek?

salamon 2007.12.07. 18:25:38

szilynek, elnézést. a szilinek pasija van, méghozzá, tárárá: a kabinetfőnöke..

Crni 2007.12.10. 11:40:21

Ez most miért is fontos, és hogyan is kerül ide?
Intimpista kitört belőled? VAgy egy helyes kis szentkirályi utcai komment robot vagy?

snowman 2007.12.18. 12:56:20

Tegnap kaptam meg a könyvet szülinapomra. :o) Természetesen azonnal elvonultam vele az apák kedvenc "olvasótermébe", hogy szembesüljek mindazzal, ami eddig már megtörtént, és ami még vár rám. Nagggyon jó! :o)
Csak az a baj, hogy nagyon hamar kivégzem a könyvet, és akkor egy hatalmas űr vár majd rám. :o(
Meg az angyalból ördöggé avanzsált 1,5 éves fiam. :o)))
A rajzokat imádom! Űberf...ák!

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.01.20. 15:52:31

a fikabányászos képről jutott eszembe ez a vicc:

mi a hasonlóság és a különbség a takony és a brokkoli között?

- a hasonlóság, hogy mind a kettő zöld
- a különbség, hogy a brokkolit kevesebben szeretik hahahaha

gabella · http://gombolyag.blog.hu 2008.06.11. 19:48:10

Az én párom is ezt a könyvet kapta a szülinapjára, mivel mindig olyan jókat vigyorgott, mikor elcsente a kismama újságomat! (A könyv még most is a wc-ben tanyázik, bár már február óta régesrég végigolvastuk - mindketten!)

Bár már újabb kisbabát nem tervezünk, el kéne olvasni az első részt is...
süti beállítások módosítása