HTML

kitolas

Szily László könyvei, írásai, illetve posztjai mindenféléről.

Friss topikok

  • Roltii: Hali! Nem tudom olvassa-e ezt még bárki, főleg Laci, de egy kérdést megér: nem tudjátok, hol lehet... (2016.09.09. 13:48) Dedikálás szombaton a Mamutban
  • johevi: Huszonévesen vezérigazgató. persze... Rokongyerek. (2011.12.28. 23:25) Mókás buzizás a HVG-ben
  • enick: Kedves Laci, honapok ota keresem az elerhetoseget, kulfoldrol persze...Kerem, ha teheti kuldje el ... (2011.01.04. 10:45) Kutyaszex grófnővel
  • xi00: egek, fridit hidegvágóval lehetne csak eltávolítani ferenc megfelelő testrészéből ezek után stanm... (2008.12.21. 09:15) Fridi nem érti hogyan lehetséges nem segget nyalni
  • koalamackó: Szia ! Sárkány Gusztinak visszaadtad már a cuccait ? Ne feledd : What goes around, comes around ! (2008.07.31. 21:02)

Csináljunk együtt focikönyvet!

2008.02.08. 13:03 szily

Egy barátommal ki szeretnénk adni az angol Book of lists-széria szellemesen elnevezett, Football című darabját, amit Stephen Foster fociíró szerkesztett. A könyv - maga a tökéletes vonat-vécé-lustadélután-olvasmány - pont az, amit a sorozatcím igér: vicces/érdekes/meghökkentő focitémájú toplisták. Tudta-e Ön, hogy a legendás kameruni kapust, Thomas N'Konót 2002-ben a pálya szélén tartóztatták le mali rendőrök a Mali elleni meccs előtt, azzal a váddal, hogy rontást küldött a pályára? És hogy az Afrikai Labdarúgó Szövetség ezért egy évre el is tiltotta a válogatott kapusedzőjét? No és az angol játékos, aki szintén egy évet kapott, amiért edzésen banánt dugott a csapattársa fenekébe? A főként brit focisztorikra alapozó könyv magyar verziójába szeretnénk beleszerkeszteni a hazai futballfolklór legjavát,a legkövérebb játékosoktól a legrészegebb edzőkön át a legjobb pályaszéli zsíroskenyerekig. Az angol kiadáshoz hasonlóan itt is az lesz a gyakorlat, hogy a legjobb listatémákat, sztorikat, vagy akár saját toplistákat beküldő focirajongók beválogatott cuccai a saját nevük alatt jelennek meg. Vagyis irány az örökkévalóság!

(Folytatás az ugrás után.)

Remélem elég érthető volt: a magyar verzióban, ahol van világszínvonalú hazai jelölt, átszerkesztjük a toplistákat, de lesznek teljesen magyar besztofok is. Most gyorsan felsorolok pár olyan listát a könyvből, ahol el tudok képzelni erős magyar versenyzőket. (Tippeket hangsúlyozottan nem csak az első osztályú fociból várunk, hiszen az igazi helyi hősök mindig érdekesebbek. A szomszéd falu középcsatára 16 feles után ollózott ötöt? Hol van ettől egy kettős rangadó?)

Szóval:

Legrövidebb ideig uralkodó edzők
Júdáslista (legendás árulók, akik a leggyűlöltebb ellenfélhez szerződtek. Adott esetben lelátói versekkel.)
Legjobb kaják pályákon (szendvics, zsíroskenyér, legendás emuflekken, bármi)
Legdagadtabb játékosok
Góllövő kapusok
Legrondább mezek
Meccsen észlelt madárritkaságok
Igazi helyi hősök, legendás playboyok
Legjobb szövegek hangosbeszélőn
Legfurcsább bedobált tárgyak
Legnagyobb szomszédvár-rangadók
Durva 11
Legjobb csapatbecenevek
Legmagasabbak, legkisebbek
Legfurcsább esetek a pályán (példa: az angol Julian Aslopot azért tiltotta el egy évre az FA, mert egy edzésen megpróbált feltuszkolni egy banánt 16 éves játékostársa ánuszába.)
Szörnyű betegséget vagy tragédiát legyőző játékosok
Legjobb szurkolói dalok
Legjobb feliratok
Legérdekesebb focistafeleségek
Legokosabb-legbutább focisták

Legjobb tetkók

Focistából lett politikusok


Ja, és a könyv tele van úgynevezett hülyenevek-válogatottakkal. Ki ne szórakozott volna azzal, hogy a sportújság megyei, nb kettes-hármas összefoglalóiból neveket ollózon össze, majd összerakja a tökéletes Szép - Zsidó - Asszony középpályát?

Szóval akinek vannak magyar tippjei a fenti toplistákra, esetleg egészen más, de vicces listaötletek, akár saját top 10-ek, és szeretné, ha ezek a neve alatt megjelennének egy remek könyvben, azok erre a mailcímre írjanak. Nem annyira közismert tények, kiscsapatok legendái előnyben, de természetesen nagyon örülök a fradista, dózsás, honvédos, vasasos, mtk-s és egyéb érdekességeknek is.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kitolas.blog.hu/api/trackback/id/tr77329604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steadman · http://steadman.freeblog.hu 2008.02.19. 14:06:27

A Magyar Narancsban egy jó ideig volt ilyen cikksorozat az Egotripek között. Már nem emlékszem ki írta, de az egyik egy legendásan durva debreceni focistáról szólt.
süti beállítások módosítása